Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


.Την «καταδίκη» οποιασδήποτε ενέργειας, αποσκοπούσης στη «διαμόρφωση διχαστικών συνθηκών με θεσμικούς εκπροσώπους», αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα, υπό τη μορφή σχετικού ψηφίσματος, κατά την 24η συνεδρίασή του.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος, για ζητήματα Παιδείας, αντιδήμαρχος κος Η. Παναγιωτακάκος, ενώ στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

¨ Με αφορμή το σχετικό έγγραφό σας, για το κατά πόσο είστε επιθυμητή, ως θεσμική εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως προσωπικότητα, μετά τις καταγγελίες του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστου Μπαλαμπάνου, ως Δήμος Ευρώτα δηλώνουμε ότι:
Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια, όπως του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γερακίου κου Χρήστου Μπαλαμπάνου, που προσπαθεί έξω και πέρα από κάθε έννοια δικαίου να διαμορφώσει διχαστικές συνθήκες με θεσμικούς εκπροσώπους.
Η κυρίαρχη πολιτική καθορίζεται από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συνδρομή και συμβολή των εκπαιδευτικών, των Τοπικών Κοινωνιών και των εκπροσώπων τους.
Τα ζητήματα παιδείας είναι ευαίσθητα και πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση, ώστε να υπάρχει εκπαιδευτικό κλίμα και συνεργασία, για την ποιοτική αναβάθμιση όλων -ανεξαιρέτως- των σχολείων του Δήμου Ευρώτα.
Στη διαδρομή του νέου Δήμου Ευρώτα και κάτω από δύσκολες συγκυρίες, κατορθώσαμε να κατοχυρώσουμε πολλά αιτήματα και εδραιώσαμε τις περισσότερες εκπαιδευτικές μονάδες.
Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργούμε και σήμερα, ώστε να κατοχυρώσουμε ισότιμα, ισοδύναμα και ολόπλευρα, όλες τις σχολικές μονάδες, με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Κάθε προσπάθεια που επιχειρεί να επιβάλει αντιπαραθέσεις, διχαστικές διενέξεις μεταξύ των συμπολιτών όμορων κοινωνιών, είναι καταδικαστέα και απορριπτέα από όλους τους συμπολίτες μας.
Τέλος, για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ευρώτα, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα προασπίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία τους, σε όλα τα επίπεδα.
Το Γυμνάσιο - Λύκειο Γερακίου, όπως όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας δεν χρειάζονται πάτρωνες, ιδιαίτερα για το Γεράκι έχουμε αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας και οι συμπολίτες μας το γνωρίζουν¨ .

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: